Аладкі Бульбяныя Заварныя

Інгрыдыенты

  • 600 г бульб600 г бульбы
  • 1 шклянка малак1 шклянка малака
  • 3-4 ст. лыжкі мук3-4 ст. лыжкі мукі
  • 1 яйк1 яйка
  • 100 г але100 г алею
  • соль
  • сода.

Рацэпт

600 г бульбы, 1 шклянка малака, 3-4 ст. лыжкі мукі, 1 яйка, 100 г алею, соль, сода.
Бульбу абабраць, надраць на тарцы, адціснуць. Уліць гарачае малако (заварыць). Дадаць муку, яйка, соль, соду, добра перамяшаць. Лыжкай выкладваць невялікія аладкі на гарачую патэльню з алеем і смажыць з абодвух бакоў.
Падаць са смятанай.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *