Інгрыдыенты
- 600 г бульб600 г бульбы
- 2 яблык2 яблыкі
- 1 яйк1 яйка
- 100 г але100 г алею
- 3 ст. лыжкі мук3 ст. лыжкі мукі
- соль
- сода.
Рацэпт
600 г бульбы, 2 яблыкі, 1 яйка, 100 г алею, 3 ст. лыжкі мукі, соль, сода.
Абабраную бульбу надраць на тарцы, дадаць змельчаныя на тарцы яблыкі, яйка, соль, муку, перамяшаць. Выпякаць аладкі на добра разагрэтай патэльні.
Падаць са смятанай і павідлам.
Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.