Блінцы

Інгрыдыенты

  • 0
  • 25 шклянкі мук25 шклянкі мукі
  • 2 шклянкі малак2 шклянкі малака
  • 1 яйк1 яйка
  • 5 ст. лыжкі цукр5 ст. лыжкі цукру
  • 4 ст. лыжкі топленага масл4 ст. лыжкі топленага масла
  • кавалак сала для падмазвання
  • соль.

Рацэпт

1,25 шклянкі мукі, 2 шклянкі малака, 1 яйка, 0,5 ст. лыжкі цукру, 4 ст. лыжкі топленага масла, кавалак сала для падмазвання, соль.
Яйка, цукар, муку і 1 шклянку малака добра вымешаць, каб не засталося камякоў. Затым уліць астатняе малако, перамяшаць.
Патэльню добра нагрэць, змазаць кавалкам сала, наліць тонкім слоем цеста. Гатовыя блінцы скласці напалам і яшчэ раз напалам, абсмажыць на масле з абодвух бакоў.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Адна думка да “Блінцы”

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *