Бліны грачаныя

1,5 шклянкі грачанай мукі, 0,5 шклянкі пшанічнай мукі, 2 шклянкі малока, 20 г дрожджаў, 1 ст. лыжка цукру, 1 ст. лыжка сметанковага масла, 2 яйкі, соль.

Прыгатаваць рошчыну (гл. у рэцэпце “Бліны (на рошчыне)”. Пасля ўздыму цеста дадаць соль, цукар, яечныя жаўткі, растопленае масла, грэчневую муку, размяшаць, уліць падагрэтае да 40-45 ° С малако, даць цесту падысці і дадаць узбітыя бялкі. Выпечы бліны, падаць з тварагом, расцёртым са сметанковым маслам.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *