Бліны З Бульбы

Інгрыдыенты

  • 1
  • 2 кг бульб2 кг бульбы
  • 1 цыбулін1 цыбуліна
  • 2 ст. лыжкі смятан2 ст. лыжкі смятаны
  • 2 ст. лыжкі мук2 ст. лыжкі мукі
  • 1 яйк1 яйка
  • соль
  • сала для падмазвання.

Рацэпт

1,2 кг бульбы, 1 цыбуліна, 2 ст. лыжкі смятаны, 2 ст. лыжкі мукі (крухмалу), 1 яйка, соль, сала для падмазвання.
Бульбу абабраць, надраць на тарцы. Каб бульба не пацямнела, трэба спачатку сцерці па ўсёй паверхні таркі ачышчаную цыбулю. У бульбяную масу ўбіць яйка, дадаць смятану, муку, соль, усё перамяшаць. Выпякаць бліны на разагрэтай патэльні, падмазанай кавалачкам сала.
Падаць са смятанай.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *