Боршч беларускі з фасоляй і яблыкамі

2,5 л вады, 300 г костак ад вяндліны, 200 г ялавічыны, 60 г сасісак, 1 бурак, 4 бульбіны, 1 морква, 1 цыбуліна, 2 ст. лыжкі фасолі, 1 ст. лыжка свінога тлушчу, 2 ст. лыжкі смятаны, 1 яблык, 2 ст. лыжкі тамата-пюрэ, 1 корань пятрушкі, 1 ст. лыжка 3% -нага воцату, 1 ст. лыжка мукі, цукар, соль.

Зварыць булён з ялавічыны і костак ад вяндліны і асобна – фасолю. Нарэзаныя саломкай моркву, пятрушку і цыбулю спасераваць, дадаць тамат-пюрэ і вытрымаць на слабым агні яшчэ 10 хвілін.
У гатовы мясны булён пакласці нарэзаную кубікамі бульба, а пасля закіпання нашаткаваныя саломкай адвараныя буракі, спасераваныя з таматам-пюрэ карэнні і муку, папярэдне разведзеную мясным булёнам.
За 5 хвілін да гатоўнасці пакласці нарэзаныя долькамі і вычышчаныя ад скуркі і насення яблыкі, звараную фасоль, соль, цукар і воцат. Падаць з мясам, сасіскамі і смятанай.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *