Булён Грыбны З Грэнкамі

Інгрыдыенты

  • 30 г сушаных грыбо30 г сушаных грыбоў
  • 1 моркв1 морква
  • 2 цыбулін2 цыбуліны
  • 300 г белага хлеб300 г белага хлеба
  • 1 яйк1 яйка
  • 1 ст. лыжка сметанковага масл1 ст. лыжка сметанковага масла
  • 1 ст. лыжка смятан1 ст. лыжка смятаны
  • соль
  • зелень пятрушкі
  • перац
  • лаўровы ліст.

Рацэпт

30 г сушаных грыбоў, 1 морква, 2 цыбуліны, 300 г белага хлеба, 1 яйка, 1 ст. лыжка сметанковага масла, 1 ст. лыжка смятаны, соль, зелень пятрушкі, перац, лаўровы ліст.
Загадзя замочаныя грыбы адварыць, булён працадзіць. У грыбны адвар пакласці моркву і 1 цыбуліну, перац, лаўровы ліст, соль, варыць да мяккасці агародніны, зноў працадзіць, закіпяціць.
З белага хлеба зрэзаць скарынку, нарэзаць ромбікамі або квадрацікамі. Вараныя грыбы пасячы (можна прапусціць праз мясарубку), змяшаць з абсмажанай на масле нашаткаванай цыбуляй, смятанай, сырым жаўтком, дадаць соль, старанна перамяшаць. Атрыманай масай намазаць грэнкі, зверху пакрыць узбітым бялком, выкласці на бляху і запячы ў духоўцы да ўтварэння румянай скарынкі.
Булён пасыпаць зеленню пятрушкі, асобна падаць грэнкі.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *