Варэнікі

3 шклянкі мукі, 0,5 шклянкі малака, 2 яйкі, 1 бульбіна, 1 шклянка смятаны, 500 г тварагу або ягад, 1 – 2 ст. лыжкі цукру, соль.

Замясіць крутое цеста з пшанічнай або грачанай мукі, дадаўшы малако, яйкі, соль і цёртую сырую бульбу. Раскачаць у тонкі пласт і нарэзаць шклянкай кружкі, на якія пакласці начынкуе з тварагу або ягад з даданнем цукру. Краю злучыць і зашчыпаць. Варэнікі апусціць у кіпячую падсоленую ваду і зварыць. Пры падачы на ​​стол паліць смятанай, маслам або мёдам.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *