«Вожыкі»

Інгрыдыенты

  • 500 г фарш500 г фаршу
  • 2 цыбулін2 цыбуліны
  • 2 ст. лыжкі рыс2 ст. лыжкі рысу
  • 1 ст. лыжка тлушч1 ст. лыжка тлушчу
  • 1 яйк1 яйка
  • 2 ст. лыжкі тамату-пюр2 ст. лыжкі тамату-пюрэ
  • 0
  • 5 шклянкі смятан5 шклянкі смятаны
  • лаўровы ліст
  • соль
  • перац
  • зелень.

Рацэпт

500 г фаршу (ялавічнага ці дамашняга), 2 цыбуліны, 2 ст. лыжкі рысу, 1 ст. лыжка тлушчу, 1 яйка, 2 ст. лыжкі тамату-пюрэ, 0,5 шклянкі смятаны, лаўровы ліст, соль, перац, зелень.
Мясны фарш змяшаць з прамытым рысам, нашаткаванай цыбуляй, дадаць яйка, соль, перац, добра перамяшаць. Сфармаваць невялікія шарыкі, укачаць іх у муку, злёгку абсмажыць, перакласці ў жароўню, дадаць тамат-пюрэ, смятану, соль, уліць булён або ваду і тушыць на невялікім агні да гатоўнасці рысу. У канцы тушэння пакласці лаўровы ліст.
Падаць «вожыкі» разам з соўсам, у якім яны тушыліся, пасыпаць дробна нарэзанай зеленню кропу або пятрушкі.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *