Вушкі

Інгрыдыенты

  • 2 шклянкі мук2 шклянкі мукі
  • 1 яйк1 яйка
  • 0
  • 75 шклянкі кіслага малак75 шклянкі кіслага малака
  • 1 ст. лыжка цукр1 ст. лыжка цукру
  • 5 ч. лыжкі сод5 ч. лыжкі соды
  • 2 ст. лыжкі топленага масл2 ст. лыжкі топленага масла
  • 3 ст. лыжкі смятан3 ст. лыжкі смятаны
  • 3 ст. лыжкі працёртых ягад3 ст. лыжкі працёртых ягад.

Рацэпт

2 шклянкі мукі, 1 яйка, 0,75 шклянкі кіслага малака, 1 ст. лыжка цукру, 0,5 ч. лыжкі соды, 2 ст. лыжкі топленага масла, 3 ст. лыжкі смятаны, 3 ст. лыжкі працёртых ягад.
З мукі, кіслага малака, соды, цукру і яйка замясіць цеста, тонка раскачаць яго, нарэзаць ромбамі. Супрацьлеглыя канцы ромбаў злучыць і зашчыпаць. Вушкі выкласці на бляху, змазаную тлушчам і выпечы ў духоўцы.
Падаць гарачымі са смятанай, змешанай з працёртымі ягадамі.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *