Галкі Бульбяныя, Фаршыраваныя Грыбамі

Інгрыдыенты

  • 0
  • 2 кг бульб2 кг бульбы
  • 1 яйк1 яйка
  • 1 ст. лыжка мук1 ст. лыжка мукі
  • 40 г сушаных грыбо40 г сушаных грыбоў
  • 1 ст. лыжка сухаро1 ст. лыжка сухароў
  • 3 ст. лыжкі топленага масл3 ст. лыжкі топленага масла
  • 1 цыбулін1 цыбуліна
  • 5 шклянкі смятан5 шклянкі смятаны
  • соль
  • перац.

Рацэпт

1,2 кг бульбы, 1 яйка, 1 ст. лыжка мукі, 40 г сушаных грыбоў, 1 ст. лыжка сухароў, 3 ст. лыжкі топленага масла, 1 цыбуліна, 0,5 шклянкі смятаны, соль, перац.
Абабраную бульбу надраць на тарцы, адціснуць, дадаць яйка, соль, перамяшаць. Замочаныя ў вадзе ці малацэ грыбы прамыць, адварыць, дробна нарэзаць і абсмажыць на масле разам з нашаткаванай цыбуляй, дадаць соль, перац.
З бульбяной масы сфармаваць галкі, зрабіць у іх паглыбленне, запоўніць яго грыбным фаршам. Укачаць галкі ў муку, змешаную з сухарамі, і абсмажыць. Перакласці ў жароўню, заліць смятанай і патушыць у духоўцы.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *