Галкі Рыбныя

Інгрыдыенты

  • 800 г рыб800 г рыбы
  • 2-3 лустачкі чэрствай булк2-3 лустачкі чэрствай булкі
  • 2 цыбулін2 цыбуліны
  • 1 ст. лыжка але1 ст. лыжка алею
  • 1 моркв1 морква
  • 0
  • 5 ч. лыжкі цукр5 ч. лыжкі цукру
  • соль
  • перац.

Рацэпт

800 г рыбы, 2-3 лустачкі чэрствай булкі, 2 цыбуліны, 1 ст. лыжка алею, 1 морква, 0,5 ч. лыжкі цукру, соль, перац.
Рыбу некалькіх сартоў (траску, скумбрыю, стаўрыду і інш.) ачысціць, выпатрашыць, прамыць. Мякаць рыбы аддзяліць ад касцей, прапусціць праз мясарубку два разы – другі раз разам з цыбуляй і булкай, замочанай у вадзе або малацэ. Дадаць яйка, алей, соль, перац, добра вымешаць. З атрыманай масы сфармаваць галкі.
На дно рондаля пакласці рыбныя галовы, плаўнікі, косткі, нарэзаную кружкамі моркву, шалупінне ад цыбулі, соль, цукар, уліць ваду (каля 0,75 л). Калі вада закіпіць, апусціць у яе галкі і варыць на слабым агні 1 гадзіну.
Падаць разам з соўсам, у якім гатаваліся галкі (можна гарачымі і халоднымі).
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *