Інгрыдыенты
- 500 г свежых грыбо500 г свежых грыбоў
- 2 цыбулін2 цыбуліны
- 2 бульбін2 бульбіны
- 2-3 ст. лыжкі смятан2-3 ст. лыжкі смятаны
- 100 г сметанковага масл100 г сметанковага масла
- соль
- зелень.
Рацэпт
500 г свежых грыбоў, 2 цыбуліны, 2 бульбіны, 2-3 ст. лыжкі смятаны, 100 г сметанковага масла, соль, зелень.
Грыбы ачысціць, абліць кіпенем, прамыць, нарэзаць, выкласці на патэльню. Калі з грыбоў выпарыцца амаль ўся вадкасць, пакласці масла, дробна пакрышаную цыбулю і нарэзаную невялікімі кубікамі бульбу, дадаць соль і смажыць да гатоўнасці бульбы.
Перад падачай на стол пакласці смятану, прагрэць, пасыпаць дробна нарэзанай зеленню пятрушкі і кропу.
Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.