«Дзьмухаўцы» Тварожныя

Інгрыдыенты

  • 400 г твараг400 г тварагу
  • 2 яйк2 яйкі
  • 0
  • 5 шклянкі мук5 шклянкі мукі
  • 3 ст. лыжкі цукр3 ст. лыжкі цукру
  • 5 ч. лыжкі сод5 ч. лыжкі соды
  • 200 г белага хлеб200 г белага хлеба
  • 1 ст. лыжка цукровай пудры або 100 г смятан1 ст. лыжка цукровай пудры або 100 г смятаны
  • соль
  • кулінарны тлушч для смажання.

Рацэпт

400 г тварагу, 2 яйкі, 0,5 шклянкі мукі, 3 ст. лыжкі цукру, 0,5 ч. лыжкі соды, 200 г белага хлеба, 1 ст. лыжка цукровай пудры або 100 г смятаны, соль, кулінарны тлушч для смажання.
У працёрты тварог дадаць яйкі, цукар, соль, соду, муку, усё старанна перамяшаць. З атрыманай масы сфармаваць шарыкі, укачаць іх у кубікі белага хлеба і смажыць у вялікай колькасці тлушчу да ўтварэння румянай скарынкі.
Пры падачы на стол «дзьмухаўцы» пасыпаць цукровай пудрай або паліць смятанай.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *