Зразы манные з чарнаслівам

1 шклянку маннай крупы, 160 г чарнасліву, 1 ст. лыжка сметанковага масла, 1 шклянка малака, 2,5 шклянкі вады, 1 яйка, 1 ст. лыжка цукру, 2 ст. лыжкі паніровачных сухароў, соль.

Чарнасліў перабраць, прамыць, злёгку адварыць, выдаліць костачкі, мякаць здрабніць і дадаць цукар. Зварыць манную кашу на малацэ з даданнем вады. У астуджаную да 60 ° кашу дадаць жаўток, ўзбіты бялок і добра вымешаць. З атрыманай масы зрабіць аладкі таўшчынёй прыкладна 1 см, на сярэдзіну пакласці чарнасліў, злучыць краі, надаць авальную форму. Зразы ўкачаць у сухарах і абсмажыць.
Падаць у гарачым выглядзе са смятанай.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *