Капуста Вясковая

Інгрыдыенты

  • 1 качан капуст1 качан капусты
  • 2 л агурочнага расол2 л агурочнага расолу
  • часнок
  • кроп.

Рацэпт

1 качан капусты, 2 л агурочнага расолу, часнок, кроп.
Качан капусты, з якога зняты пашкоджаныя лісты, разрэзаць на кавалкі разам з храпкай, перакласці ў пасудзіну, на дно якой уліць трошкі вады. Пасудзіну пад накрыўкай паставіць на 2-3 гадзіны ў духоўку з тэмпературай 105-110°. Затым капусту ахаладзіць, пасыпаць змельчаным зялёным кропам і дробна пасечаным часнаком, заліць агурочным расолам. Пакласці зверху драўляны кружок (талерку), прыціснуць яго. Паставіць у халоднае месца на двое сутак.
Выняць капусту з расолу, нарэзаць скрылькамі. Падаць з варанай бульбай.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *