Капуста Кіслая З Грыбамі

Інгрыдыенты

  • 50 г сушаных грыбо50 г сушаных грыбоў
  • 500 г кіслай капуст500 г кіслай капусты
  • 1 моркв1 морква
  • 1 цыбулін1 цыбуліна
  • 2 ст. лыжкі тлушч2 ст. лыжкі тлушчу
  • 3 ст. лыжкі тамату-пюр3 ст. лыжкі тамату-пюрэ
  • 2 ч. лыжкі мук2 ч. лыжкі мукі
  • 4 ч. лыжкі смятан4 ч. лыжкі смятаны
  • перац
  • лаўровы ліст
  • соль
  • зелень.

Рацэпт

50 г сушаных грыбоў, 500 г кіслай капусты, 1 морква, 1 цыбуліна, 2 ст. лыжкі тлушчу, 3 ст. лыжкі тамату-пюрэ, 2 ч. лыжкі мукі, 4 ч. лыжкі смятаны, перац, лаўровы ліст, соль, зелень.
Загадзя замочаныя грыбы зварыць, прамыць, тонка нарэзаць. Грыбны булён працадзіць праз складзеную ўдвая тканіну. Кіслую капусту пакласці ў рондаль, уліць трошкі булёну, дадаць тлушч, тамат-пюрэ і тушыць пад накрыўкай прыкладна 1,5 гадзіны. За 25 хвілін да гатоўнасці дадаць нарэзаныя і падсмажаныя цыбулю і моркву.
У грыбны булён, які кіпіць, пакласці тушаную капусту, падрыхтаваныя грыбы, перац гарошкам, лаўровы ліст, пасераваную муку, разведзеную ахалоджаным булёнам, соль і варыць яшчэ 7-8 хвілін.
Падаць са смятанай і змельчанай зеленню.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *