Капуста Кіслая

Інгрыдыенты

  • 500 г ялавічын500 г ялавічыны
  • 500 г кіслай капуст500 г кіслай капусты
  • 1 моркв1 морква
  • 1 корань пятрушк1 корань пятрушкі
  • 1 цыбулін1 цыбуліна
  • 3 ст. лыжкі тамату-пюр3 ст. лыжкі тамату-пюрэ
  • 2 ч. лыжкі мук2 ч. лыжкі мукі
  • 1 ст. лыжка тлушч1 ст. лыжка тлушчу
  • 2 ст. лыжкі смятан2 ст. лыжкі смятаны
  • соль
  • лаўровы ліст
  • перац
  • зелень.

Рацэпт

500 г ялавічыны, 500 г кіслай капусты, 1 морква, 1 корань пятрушкі, 1 цыбуліна, 3 ст. лыжкі тамату-пюрэ, 2 ч. лыжкі мукі, 1 ст. лыжка тлушчу, 2 ст. лыжкі смятаны, соль, лаўровы ліст, перац, зелень.
Зварыць булён. У кіслую капусту ўліць каля паўшклянкі булёну, дадаць тлушч, тамат-пюрэ і тушыць пад накрыўкай, час ад часу памешваючы. Калі капуста стане мяккай, пакласці абсмажаныя моркву і пятрушку, нарэзаныя саломкай, а таксама змельчаную пасераваную цыбулю.
У булён, які кіпіць, пакласці тушаную капусту, праз 20 хвілін заправіць мукой, разведзенай ахалоджаным булёнам, перцам, соллю, лаўровым лістом і давесці да гатоўнасці.
Падаць са смятанай і дробна нарэзанай зеленню кропу або пятрушкі.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *