Капуста, Тушаная Па-Дамашняму

Інгрыдыенты

  • 1 кг капуст1 кг капусты
  • 1 моркв1 морква
  • 1 цыбулін1 цыбуліна
  • 200 г мяснога фарш200 г мяснога фаршу
  • 3 ст. лыжкі рыс3 ст. лыжкі рысу
  • 3 ст. лыжкі топленага масл3 ст. лыжкі топленага масла
  • 2 ст. лыжкі тамату-пюр2 ст. лыжкі тамату-пюрэ
  • 2 ч. лыжкі мук2 ч. лыжкі мукі
  • 1 ст. лыжка воцат1 ст. лыжка воцату
  • соль
  • перац
  • лаўровы ліст.

Рацэпт

1 кг капусты, 1 морква, 1 цыбуліна, 200 г мяснога фаршу, 3 ст. лыжкі рысу, 3 ст. лыжкі топленага масла, 2 ст. лыжкі тамату-пюрэ, 2 ч. лыжкі мукі, 1 ст. лыжка воцату, соль, перац, лаўровы ліст.
Капусту нарэзаць саломкай, дадаць масла, трошкі вады, лаўровы ліст, перац і тушыць каля 30 хвілін. Пакласці тамат-пюрэ, пасераваныя моркву і цыбулю і працягваць тушыць. Затым дадаць абсмажаны мясны фарш, адвараны рыс і тушыць да гатоўнасці. У канцы заправіць пасераванай мукой, соллю, воцатам, лаўровым лістом, перцам.
Свежую капусту можна замяніць кіслай, тады воцат дадаваць не трэба.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *