Капытка Беларуская

Інгрыдыенты

  • 0
  • 2 кг бульб2 кг бульбы
  • 5 шклянкі мук5 шклянкі мукі
  • 1 ст. лыжка здор1 ст. лыжка здору
  • соль
  • сода.

Рацэпт

1,2 кг бульбы, 0,5 шклянкі мукі, 1 ст. лыжка здору, соль, сода.
Абабраную бульбу надраць на тарцы, адціснуць, дадаць муку, соль, соду, перамяшаць. Атрыманае цеста раскачаць, нарэзаць прамавугольнікамі 3х5 см і выпячы іх у духоўцы на блясе, змазанай тлушчам.
Перад падачай на стол апусціць капыткі ў падсоленую ваду або мясны булён, варыць 10 хвілін.
Падаць са смятанай або цыбуляй, падсмажанай на сале.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *