Інгрыдыенты
- 1 качк1 качка
- 300 г свежых грыбо300 г свежых грыбоў
- 1 цыбулін1 цыбуліна
- 0
- 5 шклянкі смятан5 шклянкі смятаны
- 1 яйк1 яйка
- 1 ст. лыжка тлушч1 ст. лыжка тлушчу
- соль
- перац.
Рацэпт
1 качка (1,5 кг), 300 г свежых грыбоў, 1 цыбуліна, 0,5 шклянкі смятаны, 1 яйка, 1 ст. лыжка тлушчу, соль, перац.
Падрыхтаваную тушку качкі нацерці соллю. Перабраныя і старанна прамытыя грыбы адварыць, дробна парэзаць і абсмажыць разам з пакрышанай цыбуляй. Дадаць яйка, соль, перац, перамяшаць. Гэтым фаршам начыніць качку, разрэз зашыць і смажыць у духоўцы 1-1,5 гадзіны.
Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.