Каша Гарбузовая

Інгрыдыенты

  • 600 г гарбуз600 г гарбуза
  • 1 шклянка прос1 шклянка проса
  • 3 шклянкі малак3 шклянкі малака
  • 1 ст. лыжка цукр1 ст. лыжка цукру
  • 1 ст. лыжка сметанковага масл1 ст. лыжка сметанковага масла
  • соль.

Рацэпт

600 г гарбуза, 1 шклянка проса, 3 шклянкі малака, 1 ст. лыжка цукру, 1 ст. лыжка сметанковага масла, соль.
Спелы гарбуз ачысціць ад лупін і насення, нарэзаць невялікімі кубікамі, заліць гарачай вадой (2 шклянкі) і варыць каля 10 хвілін. Затым дадаць соль, цукар, усыпаць прамытае проса. Калі вада амаль выпарыцца, уліць гарачае малако і варыць да загушчэння. Пакласці ў кашу масла, перамяшаць, паставіць у негарачую духоўку на 20-30 хвілін.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *