Клёцкі Бульбяныя З Мясам

Інгрыдыенты

  • 0
  • 2 кг бульб2 кг бульбы
  • 2 ст. лыжкі мук2 ст. лыжкі мукі
  • 400 г свінін400 г свініны
  • 2 цыбулін2 цыбуліны
  • 50 г сметанковага масл50 г сметанковага масла
  • 5 шклянкі але5 шклянкі алею
  • 1 шклянка смятан1 шклянка смятаны
  • соль
  • перац.

Рацэпт

1,2 кг бульбы, 2 ст. лыжкі мукі, 400 г свініны, 2 цыбуліны, 50 г сметанковага масла, 0,5 шклянкі алею, 1 шклянка смятаны, соль, перац.
Абабраную бульбу надраць на тарцы, адціснуць, дадаць муку, соль, перамяшаць. З дастаткова густой бульбяной масы сфармаваць невялікія шарыкі, кожны размяць у плоскі кружок, на сярэдзіну пакласці фарш, зноў скачаць у шарык і абсмажыць на алеі.
Для фаршу мякаць свініны прапусціць праз мясарубку, дадаць абсмажаную цыбулю, соль, перац, перамяшаць.
Клёцкі пакласці ў чугунок (жароўню), заліць смятанай і паставіць у духоўку на 20-25 хвілін.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *