Крухмалоўка (Каша З Бульбяной Мукі)

Інгрыдыенты

  • 2 ст. лыжкі крухмал2 ст. лыжкі крухмалу
  • 2 яйк2 яйкі
  • 1 л вяршко1 л вяршкоў
  • 50 г сала або 1 ст. лыжка сметанковага масл50 г сала або 1 ст. лыжка сметанковага масла
  • 4 ч. лыжкі сочыв4 ч. лыжкі сочыва
  • соль.

Рацэпт

2 ст. лыжкі крухмалу, 2 яйкі, 1 л вяршкоў (8% ), 50 г сала або 1 ст. лыжка сметанковага масла, 4 ч. лыжкі сочыва, соль.
Яйкі злёгку ўзбіць з 0,5 шклянкі вяршкоў, дадаць крухмал, добра перамяшаць. Вяршкі, што засталіся, закіпяціць, тонкім струменьчыкам уліць у падрыхтаваную сумесь, пасаліць і, памешваючы, варыць на невялікім агні да загусцення. Заскварыць нарэзанае кубікамі сала, паліць ім гатовую кашу.
Крухмалоўку можна таксама падаць з маслам або сочывам.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *