Кулага

Інгрыдыенты

  • 400 г чарні400 г чарніц
  • 70 г мёд70 г мёду
  • 2-3 ст. лыжкі жытняй мукі2-3 ст. лыжкі жытняй мукі.

Рацэпт

400 г чарніц, 70 г мёду, 2-3 ст. лыжкі жытняй мукі.
Свежыя чарніцы (брусніцы, буякі, маліны) перабраць, прамыць, паставіць на агонь. Калі ягады разварацца, дадаць жытнюю муку, разведзеную ў невялікай колькасці вады, мёд (або цукар), перамяшаць і варыць на слабым агні, пакуль страва не набудзе кансістэнцыю кісялю.
Кулагу падаць з блінамі (хлебам) і малаком.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *