Маннік

Інгрыдыенты

  • 760 г манных кру760 г манных круп
  • 0
  • 5 л кефір5 л кефіру
  • 2 ст. лыжкі цукр2 ст. лыжкі цукру
  • 5 ч. лыжкі сод5 ч. лыжкі соды
  • 1 яйк1 яйка
  • 1 ст. лыжка маргарын1 ст. лыжка маргарыну
  • 1 ст. лыжка сметанковага масла або 150 г смятан1 ст. лыжка сметанковага масла або 150 г смятаны
  • соль.

Рацэпт

760 г манных круп, 0,5 л кефіру, 2 ст. лыжкі цукру, 0,5 ч. лыжкі соды, 1 яйка, 1 ст. лыжка маргарыну, 1 ст. лыжка сметанковага масла або 150 г смятаны, соль.
У манныя крупы ўліць кефір, дадаць цукар, яйка, соль, перамяшаць і пакінуць на 2 гадзіны для набухання. Затым пакласці соду. Масу выліць на змазаную тлушчам гарачую патэльню і запячы ў духоўцы (да ўтварэння румянай скарынкі).
Маннік падаць з маслам або смятанай.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *