Мачанка Грыбная

Інгрыдыенты

  • 100 г сушаных грыбо100 г сушаных грыбоў
  • 2 цыбулін2 цыбуліны
  • 1 ст. лыжка мук1 ст. лыжка мукі
  • 1 ст. лыжка маргарын1 ст. лыжка маргарыну
  • 4 ст. лыжкі смятан4 ст. лыжкі смятаны
  • соль
  • перац.

Рацэпт

100 г сушаных грыбоў, 2 цыбуліны, 1 ст. лыжка мукі, 1 ст. лыжка маргарыну, 4 ст. лыжкі смятаны, соль, перац.
Папярэдне замочаныя грыбы адварыць, нарэзаць саломкай. Пасераваную муку развесці невялікай колькасцю ахалоджанага грыбнога адвару, змяшаць з асноўнай часткай грыбнога адвару, дадаць падсмажаную цыбулю, смятану, соль, перац. Атрыманым соўсам заліць грыбы, давесці да кіпення.
Да грыбной мачанкі падаць вараную бульбу.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *