Інгрыдыенты
- 500 г ялавічнай печан500 г ялавічнай печані
- 100 г сал100 г сала
- 3 цыбулін3 цыбуліны
- 1 ст. лыжка мук1 ст. лыжка мукі
- 0
- 5 шклянкі але5 шклянкі алею
- 1 моркв1 морква
- 1 корань пятрушк1 корань пятрушкі
- соль
- перац.
Рацэпт
500 г ялавічнай печані, 100 г сала, 3 цыбуліны, 1 ст. лыжка мукі, 0,5 шклянкі алею, 1 морква, 1 корань пятрушкі, соль, перац.
Печань нарэзаць пластамі таўшчынёй 1,5 см. Гэтак жа пластамі, але таўшчынёй не больш за 0,5 см, нарэзаць салёнае сала, трошкі адбіць яго. Змельчаную цыбулю злёгку абсмажыць.
Кавалкі печані выкласці адным пластом, зверху пакласці сала, на яго – слой цыбулі, пасыпаць соллю і перцам, скруціць рулетам (каб лепш трымаўся, можна абвязаць яго ніткай), укачаць у муку і апусціць у алей, які кіпіць, на 2-3 хвіліны. Затым перакласці ў рондаль, дадаць нарэзаныя саломкай моркву і пятрушку, уліць трошкі вады і патушыць.
Гатовы пячоначны рулет ахаладзіць, тонка нарэзаць і падаць як закуску.
Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.