Рыбны булён

1,5 л вады, 500 г рыбных адходаў, 1 цыбуліна, 1 корань пятрушкі, соль.

Апрацаваныя і вымытыя адходы рыбы (галовы без жабраў і вокаў, плаўнікі, косткі, скуру) заліць халоднай вадой, давесці да кіпення, зняць пену, дадаць рэпчаты лук, пятрушку, соль; варыць на слабым агні 50- 60 хвілін. Затым даць булёну адстаяцца, зняць з яго паверхні тлушч, працадзіць. Для прыгатавання рыбнага булёну лепш выкарыстоўваць рачнога акуня, ярша, карпа, ляшча.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *