Сачні Па-Магілеўску

Інгрыдыенты

  • 1 кг бульб1 кг бульбы
  • 2-3 ст. лыжкі мук2-3 ст. лыжкі мукі
  • 1 яйк1 яйка
  • 1 ч. лыжка але1 ч. лыжка алею
  • соль.

Рацэпт

1 кг бульбы, 2-3 ст. лыжкі мукі, 1 яйка, 1 ч. лыжка алею, соль.
Зварыць бульбу ў лупінах, абабраць, патаўчы, дадаць муку, соль, старанна перамяшаць. З бульбяной масы сфармаваць круглыя сачні. Выкласці іх на бляху, змазаную алеем (калі сачні выпякаюцца ў печы, бляху пасыпаюць мукой), і выпечы ў духоўцы.
Падаць гарачымі са смятанай або сметанковым маслам.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *