Смажанік

Інгрыдыенты

  • 1 кг бульб1 кг бульбы
  • 3-4 цыбулін3-4 цыбуліны
  • 1 ст. лыжка мук1 ст. лыжка мукі
  • 0
  • 5 шклянкі смятан5 шклянкі смятаны
  • 2-3 ст. лыжкі тлушч2-3 ст. лыжкі тлушчу
  • соль.

Рацэпт

1 кг бульбы, 3-4 цыбуліны, 1 ст. лыжка мукі, 0,5 шклянкі смятаны, 2-3 ст. лыжкі тлушчу, соль.
Бульбу зварыць, абабраць, большыя клубні разрэзаць. Муку падсмажыць на тлушчы да светла-крэмавага колеру, дадаць смятану, абсмажаную змельчаную цыбулю, соль, патрымаць на невялікім агні 5-7 хвілін. Атрыманым соўсам заліць бульбу і запячы ў духоўцы.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *