Суп Грыбны З Ячнымі Крупамі

Інгрыдыенты

  • 40 г сушаных грыбо40 г сушаных грыбоў
  • 4 бульбін4 бульбіны
  • 4 ст. лыжкі ячных кру4 ст. лыжкі ячных круп
  • 1 моркв1 морква
  • 1 цыбулін1 цыбуліна
  • 50 г сметанковага масл50 г сметанковага масла
  • 2 ст. лыжкі смятан2 ст. лыжкі смятаны
  • перац
  • соль
  • лаўровы ліст.

Рацэпт

40 г сушаных грыбоў, 4 бульбіны, 4 ст. лыжкі ячных (буйных) круп, 1 морква, 1 цыбуліна, 50 г сметанковага масла, 2 ст. лыжкі смятаны, перац, соль, лаўровы ліст.
Сушаныя грыбы прамыць, замачыць у халоднай вадзе на 3-4 гадзіны, затым яшчэ раз прамыць і варыць у вадзе, у якой яны набухалі, 1-1,5 гадзіны без солі. Звараныя грыбы выняць, прамыць цёплай вадой, нарэзаць палоскамі. Булён працадзіць.
Прамытыя ячныя крупы заліць халоднай вадой, пакінуць на 2 гадзіны для набухання, затым адварыць.
Гатаваныя грыбы і крупы пакласці ў грыбны булён, паварыць 15-20 хвілін, затым дадаць нарэзаную кубікамі бульбу, пасаліць, а за 5 хвілін да гатоўнасці пакласці абсмажаныя на масле моркву і цыбулю, перац, лаўровы ліст.
Гатовы суп заправіць смятанай.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *