Суп-пюрэ з буракоў

500 г мяса, 1 кг буракоў, 50 г масла, 1,5 ст. лыжкі мукі, 100 г смятаны.

Зварыць мясны булён з карэннямі. Ачысціць і нацерці на тарцы з дробнымі адтулінамі сырыя буракі, скласці ў каструлю, дадаць 1 ст. лыжку воцату і некалькі лыжак булёну ці гарачай вады, пакласці масла, закрыць крышкай,  тушыць буракі на слабым агні да гатоўнасці. Пасля гэтага працерці праз сіта або блендарам, заліць гарачым булёнам, заправіць соллю і цукрам па смаку і паставіць варыць. За 10 мін да канца варкі злёгку падсмажыць на алеі муку, развесці яе гарачай вадой або булёнам, праварыць на працягу 10 мін, працадзіць і ўліць у кіпячы суп, пасля чаго пракіпяціць яго яшчэ раз. Перад падачай на стол заправіць смятанай.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *