Суп-пюрэ з каляровай капусты

600 г каляровай або 750 г белакачаннай капусты, 500 г бульбы, 2 шклянкі малака, 3 ст. лыжкі алею.

Аддзяліць 1/4 частку дробных суквеццяў каляровай капусты для гарніру і асобна зварыць у падсоленай вадзе. Астатнюю капусту, а таксама нарэзаную скрылікамі бульбу, скласці ў каструлю, заліць 4 шклянкамі вады, дадаць 2 гарбатныя лыжкі солі і варыць на 25-30 мін. Усё гэта працерці скрозь сіта або ўзбіць блэндарам і развесці гарачым малаком. Перад падачай на стол суп заправіць сліўкамі або сметанковым маслам, змяшаць і пакласці ў яго звараныя суквецці капусты. Асобна падаць грэнкі.
Замест свежай можна ўзяць кансерваваную каляровую капусту. У гэтым выпадку тэрмін варэння супу скарачаецца на 10-15 мін.
Суп-пюрэ можна прыгатаваць таксама з белакачаннай капусты. Яе трэба ачысціць, вымыць і паставіць варыць; праз 15-20 мін пакласці бульбу, зварыць яе і далей рыхтаваць суп, як паказана вышэй.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *