Суп-пюрэ з морквы з рысам

500 г мяса або 2,5 шклянкі малака, 600 г морквы, 150 г рысу, 50 г сметанковага масла, 2 жаўткі, 2-3 ст. лыжкі малака.

Гэты суп можна прыгатаваць на мясным булёне або на малацэ.
Моркву памыць, пачысціць, нарэзаць кавалачкамі, злёгку абсмажыць на сметанковым масле, скласці ў каструлю, дадаць прамыты рыс, заліць булёнам. Варыць на слабым агні да тых часоў, пакуль рыс і морква не стануць мяккімі, пасля чаго моркву і рыс разам з адварам працерці праз сіта або ўзбіць блэндарам, заліць гарачым булёнам або малаком, заправіць па смаку соллю і цукрам, паставіць на агонь і пракіпяціць. Прыгатаваць яечна-малочную сумесь, уліць яе ў зняты з агню гарачы суп, заправіць яго, увесь час памешваючы, сметанковым маслам, падзеленым на маленькія кавалачкі, і прагрэць на агні, не даводзячы да кіпення, пасля чаго адразу падаваць на стол. Асобна можна падаць грэнкі з подсушанаго, нарэзанага дробнымі кубікамі пшанічнага хлеба.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *