Суп-пюрэ з свежых памідораў

500 г мяса, 500 г памідораў, 1 галоўка цыбулі, 1 вялікая морква, невялікі кавалачак карэньчыка пятрушкі, 1 ст. лыжка масла топленага, 1 ст. лыжка мукі, 200 г смятаны, 2 жаўткі.

Зварыць мясны булён.
Памідоры парэзаць, пакласці ў каструлю, накрыць крышкай і тушыць да мяккасці на слабым агні ва ўласным соку.
Карэнні і цыбулю дробна пасекчы, пакласці ў каструлю, дадаць топленае масла, закрыць крышкай і тушыць да залацістага колеру. Затым дадаць карэнні і цыбулю ў тушаныя памідоры і тушыць разам да таго часу, пакуль тамат не стане цёмна-чырвоным, пасля чаго дадаць масла і трохі мукі. За паўгадзіны да абеду працерці ўсю масу праз друшляк, часта паліваючы булёнам, злучыць з булёнам і, памешваючы, праварыць суп да гушчыні. Перад падачай супу размяшаць жаўткі са смятанай і заправіць імі суп, не даючы кіпець яму (інакш жаўткі згорнуцца і суп будзе сапсаваны).

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *