Суп Са Свежымі Грыбамі

Інгрыдыенты

  • 300 г свежых грыбо300 г свежых грыбоў
  • 3 бульбін3 бульбіны
  • 1 моркв1 морква
  • 1 корань пятрушк1 корань пятрушкі
  • 1 цыбулін1 цыбуліна
  • 1 ст. лыжка сметанковага масл1 ст. лыжка сметанковага масла
  • 1 ч. лыжка мук1 ч. лыжка мукі
  • 0
  • 5 шклянкі смятан5 шклянкі смятаны
  • соль
  • перац
  • лаўровы ліст
  • зелень.

Рацэпт

300 г свежых грыбоў, 3 бульбіны, 1 морква, 1 корань пятрушкі, 1 цыбуліна, 1 ст. лыжка сметанковага масла, 1 ч. лыжка мукі, 0,5 шклянкі смятаны, соль, перац, лаўровы ліст, зелень.
Падрыхтаваныя грыбы абліць кіпенем, адціснуць, парэзаць і варыць разам з карэннямі каля 30 хвілін. Затым суп пасаліць, пакласці нарэзаную кубікамі бульбу, падсмажаную на масле нашаткаваную цыбулю, дадаць перац гарошкам, лаўровы ліст, варыць да гатоўнасці бульбы. Муку падрумяніць на масле, развесці ахалоджаным булёнам, заправіць суп, даць яму закіпець.
Падаць са смятанай, пасыпаць дробна нарэзанай зеленню.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *