Суп Са Шчаўя

Інгрыдыенты

  • 400 г вэнджаных рэбра400 г вэнджаных рэбраў
  • 300 г шчаў300 г шчаўя
  • 4 бульбін4 бульбіны
  • 1 моркв1 морква
  • 1 корань пятрушк1 корань пятрушкі
  • 2 яйк2 яйкі
  • 1 цыбулін1 цыбуліна
  • 1 ч. лыжка сметанковага масл1 ч. лыжка сметанковага масла
  • 1 ст. лыжка мук1 ст. лыжка мукі
  • 4 ст. лыжкі смятан4 ст. лыжкі смятаны
  • соль
  • перац
  • зелень.

Рацэпт

400 г вэнджаных рэбраў, 300 г шчаўя, 4 бульбіны, 1 морква, 1 корань пятрушкі, 2 яйкі, 1 цыбуліна, 1 ч. лыжка сметанковага масла, 1 ст. лыжка мукі, 4 ст. лыжкі смятаны, соль, перац, зелень.
Рэбры пасячы, памыць, заліць халоднай вадой. Калі вада закіпіць, зняць пену і варыць на слабым агні каля гадзіны. Затым дадаць нарэзаныя кубікамі моркву і бульбу, гатаваць яшчэ 15-20 хвілін.
Шчаўе перабраць, выдаліць чаранкі, прамыць, парэзаць, апусціць у булён разам з нашаткаванай цыбуляй. Заправіць суп мукой, падсмажанай на масле і разведзенай булёнам, дадаць соль, перац, варыць 5-6 хвілін.
У кожную талерку пакласці скрылькі варанага яйка, пасыпаць дробна нарэзанай зеленню, заправіць смятанай.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *