Сыракваша

Інгрыдыенты

  • 0
  • 6 л кіслага малак6 л кіслага малака
  • 4 л малак4 л малака
  • 2 ч. лыжкі цукру2 ч. лыжкі цукру.

Рацэпт

0,6 л кіслага малака, 0,4 л малака, 2 ч. лыжкі цукру.
Кіслае малако паставіць у нагрэтую духоўку на нядоўгі час. Затым выняць, зліць сыроватку. У масу, якая засталася, дадаць малако, цукар, асцярожна перамяшаць драўлянай лыжкай.
Прыгатаваную такім чынам сыраквашу падаць да бліноў.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *