Інгрыдыенты
- 500 г сэрц500 г сэрца
- 1 бура1 бурак
- 2 моркв2 морквы
- 1-2 салёныя агурк1-2 салёныя агуркі
- 1 ст. лыжка здор1 ст. лыжка здору
- 1
- 5 ст. лыжкі мук5 ст. лыжкі мукі
- соль
- перац
- лаўровы ліст.
Рацэпт
500 г сэрца, 1 бурак, 2 морквы, 1-2 салёныя агуркі, 1 ст. лыжка здору, 1,5 ст. лыжкі мукі, соль, перац, лаўровы ліст.
Сэрца ачысціць, прамыць, нарэзаць невялікімі кавалкамі, укачаць іх у муку і абсмажыць да ўтварэння румянай скарынкі. Затым перакласці ў чыгунок або рондаль, дадаць нарэзаныя скрылькамі салёныя агуркі, буракі, моркву, уліць булён або ваду і даволі доўга тушыць на слабым агні. Калі сэрца стане мяккім, пакласці лаўровы ліст, перац, соль, тушыць яшчэ 8-10 хвілін.
Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.