Торт “Настрой Дзюймовачкі”

Для цеста: 3 яйкі, 1 шклянка цукру, 1 ст. лыжка смятаны, 2 ст. лыжкі расліннага алею, 1 ч лыжка соды, пагашанай воцатам (ці пакуначак разрыхляльніка цеста на 0,5 кг мукі), 1,5 шклянкі мукі.
Для крэму: астуджаная густая манная каша, звараная на 1 шклянцы малака, 100 г сметанковага масла, 1 лімон, 0,5 шклянкі цукру.
Для верху: 6 ст. лыжак смятаны, 6 арт. лыжак цукру, 5 ч. лыжак какава, 100 г сметанковага масла.
Яйкі расцерці з цукрам, дадаць смятану, соду (або разрыхляльнік цеста), алей, муку. Усё добра перамяшаць, выліць на патэльню або форму для торта, выпякаць 30 хвілін. Астудзіць, разрэзаць на 2 часткі.
Для падрыхтоўкі крэму лімон нацерці на тарцы разам з лупінай, змяшаць з цукрам і маннай кашай, узбіць міксерам, порцыямі дадаваць мяккае сметанковае масла.
Кампаненты для верхняга пакрыцця торта змяшаць і варыць хвілін 10-15, памешваючы.
Каржы злёгку насыціць любым ягадным сіропам або гарбатай з даданнем 1 ст. лыжкі гарэлкі. Ніжні корж пакрыць крэмам, а верхні астуджанай шакаладнай глазурай.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *