Інгрыдыенты
- 200 г ялавічын200 г ялавічыны
- 200 г свінін200 г свініны
- 2 ст. лыжкі грэцкіх круп або рыс2 ст. лыжкі грэцкіх круп або рысу
- 0
- 5 ст. лыжкі тлушч5 ст. лыжкі тлушчу
- 2 цыбулін2 цыбуліны
- 1 ст. лыжка мук1 ст. лыжка мукі
- 5 шклянкі тамату-пюр5 шклянкі тамату-пюрэ
- 5 шклянкі смятан5 шклянкі смятаны
- соль
- перац.
Рацэпт
200 г ялавічыны, 200 г свініны, 2 ст. лыжкі грэцкіх круп або рысу, 1,5 ст. лыжкі тлушчу, 2 цыбуліны, 1 ст. лыжка мукі, 0,5 шклянкі тамату-пюрэ, 0,5 шклянкі смятаны, соль, перац.
З грэцкіх круп або рысу зварыць рассыпістую кашу. Падрыхтаванае мяса прапусціць праз мясарубку. Змельчаную цыбулю абсмажыць. Усё перамяшаць, дадаўшы яйка, соль, перац. З атрыманай масы сфармаваць тэфтэлі, укачаць іх у муку, абсмажыць.
Тэфтэлі выкласці ў адзін рад на патэльню, заліць таматам-пюрэ, змешаным са смятанай, і паставіць на 15 хвілін у духоўку.
Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.