Хрушчы Бульбяныя

Інгрыдыенты

  • 1 кг бульб1 кг бульбы
  • 1
  • 5 шклянкі мук5 шклянкі мукі
  • 1 яйк1 яйка
  • соль
  • алей для смажання.

Рацэпт

1 кг бульбы, 1,5 шклянкі мукі, 1 яйка, соль, алей для смажання.
Бульбу абабраць, зварыць у падсоленай вадзе, абсушыць і адразу патаўчы. Бульбяную масу трошкі ахаладзіць, дадаць муку, яйка, старанна перамяшаць, затым раскачаць у пласт таўшчынёй 0,5-0,7 см, нарэзаць яго ромбамі. У сярэдзіне кожнага зрабіць надрэз, праз які прасунуць адзін з вострых канцоў. Смажыць у вялікай колькасці алею да ўтварэння залацістай скарынкі.
Падаць хрушчы з малаком або смятанай.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *