Інгрыдыенты
- 1 кг бульб1 кг бульбы
- 1
- 5 шклянкі мук5 шклянкі мукі
- 1 яйк1 яйка
- соль
- алей для смажання.
Рацэпт
1 кг бульбы, 1,5 шклянкі мукі, 1 яйка, соль, алей для смажання.
Бульбу абабраць, зварыць у падсоленай вадзе, абсушыць і адразу патаўчы. Бульбяную масу трошкі ахаладзіць, дадаць муку, яйка, старанна перамяшаць, затым раскачаць у пласт таўшчынёй 0,5-0,7 см, нарэзаць яго ромбамі. У сярэдзіне кожнага зрабіць надрэз, праз які прасунуць адзін з вострых канцоў. Смажыць у вялікай колькасці алею да ўтварэння залацістай скарынкі.
Падаць хрушчы з малаком або смятанай.
Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.