Шыйка Гусіная

Інгрыдыенты

  • 1 гусіная шыйк1 гусіная шыйка
  • 0
  • 5 шклянкі грэцкіх або ячных кру5 шклянкі грэцкіх або ячных круп
  • 1 гусіная печан1 гусіная печань
  • 2 ст. лыжкі тлушч2 ст. лыжкі тлушчу
  • 1 цыбулін1 цыбуліна
  • 1 корань пятрушк1 корань пятрушкі
  • соль
  • перац
  • лаўровы ліст.

Рацэпт

1 гусіная шыйка, 0,5 шклянкі грэцкіх або ячных круп, 1 гусіная печань, 2 ст. лыжкі тлушчу, 1 цыбуліна, 1 корань пятрушкі, соль, перац, лаўровы ліст.
Шыйку абпаліць, ачысціць, прамыць. Прыгатаваць рассыпістую грэцкую або ячную кашу, перамяшаць яе з нашаткаванай падсмажанай цыбуляй і кавалачкамі сырой печані, соллю і перцам. Атрыманым фаршам запоўніць шыйку, зашыць з абодвух бакоў. Пакласці ў гаршчок або сатэйнік, дадаць дробна парэзаны корань пятрушкі, лаўровы ліст, уліць трошкі вады і паставіць у духоўку. Праз 15- 20 хвілін зменшыць агонь да 100° і давесці шыйку да гатоўнасці. Яе паказчык – румяны колер шыйкі.
 
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *