Інгрыдыенты
- 8 яблыка8 яблыкаў
- 1 шклянка брусні1 шклянка брусніц
- 0
- 5 шклянкі цукр5 шклянкі цукру
- 2 ст. лыжкі цукровай пудры2 ст. лыжкі цукровай пудры.
Рацэпт
8 яблыкаў, 1 шклянка брусніц, 0,5 шклянкі цукру, 2 ст. лыжкі цукровай пудры.
Яблыкі памыць, выдаліць асяродак. Паглыбленне запоўніць брусніцамі, змешанымі з цукрам. Падрыхтаваныя яблыкі пакласці на бляху, падліць трошкі вады, каб яблыкі не палопаліся, і запячы ў духоўцы.
Пры падачы на стол пасыпаць цукровай пудрай. Да печаных яблыкаў можна падаць малако.
Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.