Інгрыдыенты
- 500 г ялавічнага язык500 г ялавічнага языка
- 100 г мук100 г мукі
- 0
- 5 шклянкі малак5 шклянкі малака
- 2 яйк2 яйкі
- 3 ст. лыжкі топленага масл3 ст. лыжкі топленага масла
- соль.
Рацэпт
500 г ялавічнага языка, 100 г мукі, 0,5 шклянкі малака, 2 яйкі, 3 ст. лыжкі топленага масла, соль.
Язык прамыць, заліць вадой і варыць да мяккасці, у сярэдзіне варкі пасаліць. Затым перакласці ў халодную ваду, зняць скурку і нарэзаць кружкамі. З мукі, яйка, малака і солі прыгатаваць вадкае цеста. Апускаць у яго кавалкі языка і смажыць у вялікай колькасці масла.
Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.