Яйкі, Фаршыраваныя Грыбамі

Інгрыдыенты

  • 8 яе8 яек
  • 20 г сушаных грыбо20 г сушаных грыбоў
  • 1 цыбулін1 цыбуліна
  • 1 ст. лыжка топленага масл1 ст. лыжка топленага масла
  • 2 ст. лыжкі маянэз2 ст. лыжкі маянэзу
  • 2 ст. лыжкі смятан2 ст. лыжкі смятаны
  • 1 ст. лыжка соўсу тыпу «паўднёвы1 ст. лыжка соўсу тыпу «паўднёвы»
  • соль
  • зелень.

Рацэпт

8 яек, 20 г сушаных грыбоў, 1 цыбуліна, 1 ст. лыжка топленага масла, 2 ст. лыжкі маянэзу, 2 ст. лыжкі смятаны, 1 ст. лыжка соўсу тыпу «Паўднёвы», соль, зелень.
Звараныя ўкрутую яйкі ачысціць ад шалупаек. Зняць нажом тупы канец яйка, выняць жаўток. Папярэдне замочаныя сушаныя грыбы зварыць, дробна пасячы, змяшаць з падсмажанай змельчанай цыбуляй і расцёртымі жаўткамі.
Атрыманым фаршам запоўніць яйкі, накрыць зверху «шляпкамі» – зрэзаным бялком, заліць соўсам, які гатуецца з маянэзу, смятаны і соўсу тыпу «Паўднёвы». Упрыгожыць зеленню пятрушкі.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *