Інгрыдыенты
- 4 яйк4 яйкі
- 150 г селядц150 г селядца
- 1 яблы1 яблык
- 0
- 5 цыбулін5 цыбуліны
- 40 г белага хлеб40 г белага хлеба
- 1 ч. лыжка воцат1 ч. лыжка воцату
- 1 ст. лыжка але1 ст. лыжка алею
- 3 шклянкі маянэз3 шклянкі маянэзу
- перац.
Рацэпт
4 яйкі, 150 г селядца, 1 яблык, 0,5 цыбуліны, 40 г белага хлеба, 1 ч. лыжка воцату, 1 ст. лыжка алею, 0,3 шклянкі маянэзу, перац.
Звараныя ўкрутую ачышчаныя яйкі разрэзаць напалам, выняць жаўткі. Селядзец вымачыць, аддзяліць філе, прапусціць яго праз мясарубку разам з яблыкамі, размочаным у вадзе або малацэ белым хлебам, цыбуляй, жаўткамі, заправіць алеем, воцатам і перцам.
Палавінкі яечных бялкоў запоўніць падрыхтаваным фаршам такім чынам, каб надаць кожнай форму цэлага яйка. Фаршыраваныя яйкі паліць маянэзам.
Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.