Яйкі, Фаршыраваныя Селядцом

Інгрыдыенты

  • 4 яйк4 яйкі
  • 150 г селядц150 г селядца
  • 1 яблы1 яблык
  • 0
  • 5 цыбулін5 цыбуліны
  • 40 г белага хлеб40 г белага хлеба
  • 1 ч. лыжка воцат1 ч. лыжка воцату
  • 1 ст. лыжка але1 ст. лыжка алею
  • 3 шклянкі маянэз3 шклянкі маянэзу
  • перац.

Рацэпт

4 яйкі, 150 г селядца, 1 яблык, 0,5 цыбуліны, 40 г белага хлеба, 1 ч. лыжка воцату, 1 ст. лыжка алею, 0,3 шклянкі маянэзу, перац.
Звараныя ўкрутую ачышчаныя яйкі разрэзаць напалам, выняць жаўткі. Селядзец вымачыць, аддзяліць філе, прапусціць яго праз мясарубку разам з яблыкамі, размочаным у вадзе або малацэ белым хлебам, цыбуляй, жаўткамі, заправіць алеем, воцатам і перцам.
Палавінкі яечных бялкоў запоўніць падрыхтаваным фаршам такім чынам, каб надаць кожнай форму цэлага яйка. Фаршыраваныя яйкі паліць маянэзам.
 

Крыніца: Тамара і Ўладзімір Рэўтовічы. «Пакаштуйце - смачна». Менск: Полымя, 1993.

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Неабходныя палі пазначаны як *